Добро дошли на наш блог

Добро дошли на наш блог
На правом сте месту!

Verba volant scripta manent

Речи лете, написано остаје.

abskolanis блог су покренули (Април 2007.) и уређују ученици некада Административно-биротехничке школе у Нишу сада већ ПРАВНО-ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ НИШ. ЗИДНЕ НОВИНЕ наше школе - на интернету! Овде ћете наћи све доступне информације о ПРАВНО-ПОСЛОВНОЈ ШКОЛИ НИШ о ученицима и њиховим активностима. Циљ нам је да што свеобухватније представимо живот и рад у нашој (и вашој) школи а све због садашњих, бивших и највише будућих ученика. Надамо се да смо развој интернет технологије дочекали спремни и да ћете имати све информације које вам могу бити занимљиве или од користи ...

Happy New School Year!

Happy New School Year!
Свуд' пођи ал' кући дођи! ........ Следе чланци - New Posts тј.нове поруке са разним садржајима и линковима до сродних садржаја или детаљнијих објашњења, слика, или других сајтова... Верујемо да ћете се увек враћати на наше странице!

Напомена: потражите линк - Старији постови и видите све!

Напомена: потражите линк - Старији  постови и видите све!
Ако Вам се учини да превише времена треба да се учита страница УВЕРАВАМО Вас да је то само због обиља материјала а не због грешке, сматрали смо да је боље да овако поставимо ствари да би одмах имали јасну слику о садржају блога него да нешто не видите! Ваше стрпљење ће бити награђено занимљивим садржајем.

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте добродошли!

Добро дошли у Правно-пословну школу Ниш. Овде сте  добродошли!
Драго нам је да се опет видимо!

четвртак, 13. март 2014.

Поздрав од четврте генерације ученика учесника пројекта "Партнерство на делу" из Немачке

Правно-пословна школа у Нишу је прва школа у Србији која је остварила партнерски однос са неком школом у Немачкој, да би нашим стопама кренуло још 30 школа из земље", каже директор школе Милорад Гавриловић. „ Такође смо јединствени и по томе што смо до сада четири пута били гости немачких ђака, али смо и ми њих до сада угостили три пута. Сада настављамо са том праксом верујући да ће пријатељство склопљено на овај начин очувати и нове генерације ученика".
Сваки одлазак за Немачку је ново искуство за нишке ђаке који, осим што бораве у школи коју посећују могу да се упознају и са свакодневним животом њихових вршњака, али и са обичајима који се поштују у њиховим породицама.

„Главни циљ боравка наших ђака у Немачкој је упознавање са образовним системом ове земље,упоређивање са системом код нас, проналажење сличности и разлика, али могућност да се нешто из њихових школа примени код нас за што квалитетнији рад у школи", каже Маријана Витас, из Ученичког парламента. „Истовремено се упознајемо са њиховом културом, са њиховим обичајима и са њиховом историјом.То исто важи и за њих када дођу код нас".http://www.cityofnis.rs/index.php/drustvo/item/904-ucenici-pravno-poslovne-skole-idu-u-nemacku#.UxZAfdkIcZ8.facebook

Школско такмичење из математике

Правно- пословна школа Ниш  март 2014  школско такмичење у познавању математике

Такмичење из математике  Правно-пословне школе Ниш  за I, II , III, IV разред одржано је у среду 26. 03. 2014. године. Задатке за такмичење су осмислили Милорад Гавриловић и Саша Манић. Дежурни наставници на такмичењу су били Саша Манић, Марија Николић, Слађана Грекуловић и Ненад Тодоровић.

Саша Манић, професор математике
Ученици су дошли спремни и у великом броју на такмичење. Задаци су били захтевни а ученици су показали да су усвојили у току школовања и теорију математике али и да дату теорију могу да примене у пракси. Такође се могло уочити и да успешно решавају логичке задатке.
На такмичењу су учествовали
I година
Александра Петровић
Марко Радосављевић
Анастасија Костадиновић
Нера Радојковић
Катарина Радојковић
Александар Николић,
II година
Лука  Стевановић
Јелена  Максовић
Игор Вучковић
III година
Марија Живковић
Немања Пешић
IV година
Александра  Матић
Стеван Станковић
Јован  Митровић
Дејан Јахић
 
Join me on Facebook Follow me on  YouTube